Pravne obavijesti

Svi sadržaji objavljeni na www.frodx.com, su vlasništvo tvrtke Frodx d.o.o. te se mogu koristiti isključivo u nekomercijalne svrhe. Bez dozvole Frodx d.o.o. ih ne smije kopirati, umnožavati, ili distribuirati na bilo koji drugi način. Tvrtka Frodx d.o.o. nije odgovorna za moguće povremene poteškoće u radu internet stranica www.frodx.com, moguću netočnost informacija te također, moguću štetu, nastalu zbog upotrebe netočnih ili nepotpunih informacija. Frodx d.o.o. zadržava pravo do izmijene sadržaja objavljenih na internet stranicama www.frodx.com.

Vaše podatke ćemo koristiti isključivo u svrhu obavještavanja o našim seminarima/događanjima te za obavijesti vezane za našu djelatnost, i javnosti neće biti dostupni. Sakupljene osobne podatke ćemo čuvati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka.

Internet stranica www.frodx.com za ispravan rad stranice koristi kolačiće, koji ne pohranjuju osobne podatke. Nastavkom pregleda internet stranice posjetitelji su suglasni na njihovu upotrebu.

O kolačićima

Kolačići nisu ništa novo, svi mi posjetitelji internet stranica na svojim računalima, tabletima i pametnim telefonima, imamo pohranjen velik broj kolačića, sa različitih internet odredišta. Novo je samo to, što je s novim Zakonom (Zakon o elektroničkim medijima) došlo do promjena u vezi obavještavanja i potrebe za suglasnošću posjetitelja za njihovu upotrebu.

Što su kolačići?

Kolačići su male grupe podataka koje većina internet stranica pohranjuje u uređajima kojima se spajamo na internet, sa svrhom prepoznavanja pojedinačnih uređaja preko kojih smo se spajali na internet. Njihova pohrana je pod potpunim nadzorom preglednika koji korisnik upotrebljava – korisnik može po želji ograničiti ili onemogućiti spremanje kolačića. Kolačići nisu štetni te su vremenski ograničeni.

Zašto su kolačići potrebni?

Kolačići su osnovni uvjet kojim se svakom posjetitelju internet stranice omogućuje prikladan sadržaj. Interakcija posjetitelja i internet stranice je upotrebom kolačića brža i jednostavnija. Uz pomoć kolačića internetske stranice pamte pojedinačne preferencije i iskustva posjetitelja pa se time štedi vrijeme, a samo pretraživanje određene stranice je učinkovitije i ugodnije.

Par konkretnih primjera upotrebe kolačića:

  • za bolje korisničko iskustvo određene internet stranice, posjetiteljima prilagođavamo sadržaj ovisno o prijašnjim posjetima,
  • za pohranu izbora i stvaranje užeg izbora uređaja i ponude, te njihove usporedbe,
  • na dijelovima internet stranica gdje je potrebna prijava, pohranjujemo Vašu prijavu,
  • za prepoznavanje vašeg uređaja (računalo, tablet, mobitel), gdje je omogućeno prilagođavanje prikaza sadržaja ovisno o Vašem uređaju,
  • za praćenje posjeta, što omogućuje provjeru učinkovitosti prikaza sadržaja i prikladnosti oglasa, te stalno poboljšavanje internet stranica,
  • za djelovanje određenih rješenja su nužni (npr. internet banke, internet trgovine i drugi oblici e-poslovanja,…).

Kolačići internet stranice www.frodx.com

Ime kolačića Namjena Trajanje kolačića Tvrtka
_ga Koristi se za razlikovanje korisnika 2 godine Google Inc.
_mauuid Koristi se za razlikovanje korisnika 10 godina Net-Results
viewed_cookie_policy Koristi se za pohranu informacija o tome, je li posjetitelj vidio obavijest o kolačićima 1 godina Frodx d.o.o.